Tomatsoppa med risoni
Skapat:
24 augusti, 2024
Senast ändrat:
27 augusti, 2024

1
Tomatsoppa med risoni är en fyllig och smakrik soppa där den klassiska tomatbasen kombineras med risoni, en liten pastasort som liknar ris. Soppan är både mättande och värmande, perfekt för kalla dagar eller som en lättare middag. Servera gärna med ett gott bröd för att fullända måltiden.
Total tid: 1 timme
Servings: 4
Calories: 135kcal
Ingredienser
- 5-6 tomater delade i grova bitar
- 1 gul lök delad i fyra
- 1 vitlök tunt skivad
- 2 selleristjälkar delade i grova bitar
- 5 dl hönsbuljong
- 1 dl risoni
- Salt
- Peppar
- Basilika
- Olivolja
Instruktioner
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull.
- Lägg i tomater, lök, vitlök och selleri.
- Sätt på locket och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter.
- Rör om lite då och då.
- Mixa soppan med stavmixer tills den blivit slät.
- Häll i buljongen i soppan och låt koka upp. Lägg i risoni och låt koka tills den är al dente (cirka 9 minuter).
- Salta och peppra.
- Toppa soppan med någon ört och ringla över lite olivolja.
Näringsinnehåll
Kalorier: 135kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,1g | Natrium: 26mg | Kalium: 515mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 1371IU | Vitamin C: 24mg | Kalcium: 36mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!