Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppeltårta

Inga röster än
Skapat: 4 december, 2024
Senast ändrat: 28 november, 2024
Äppeltårta

Mums vilken tårta med äpple och frosting! Som en morotskaka men med äpple istället. Supersaftiga bottnar och så god.

Jag hällde smeten i två formar á 16 cm och fick ut 5 bottnar, så smeten borde räcka till att kunna dela en kaka i tre delar som är 20-22 cm också.

Fler recept med äpple:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Ingredienser

Botten:

Frosting:

Äppelkompott:

  • 4 äpple
  • 1 kanelstång

Instruktioner

Botten:

  • Spänn fast bakplåtspapper i en form och smörj och mjöla kanterna.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda ner gräddfil och rapsolja.
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och tillsätt dem sedan i äggsmeten.
  • Rör ner de rivna äpplena och häll smeten i formen du valt.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader tills en sticka kommer ut torr men övergrädda inte.

Frosting:

Äppelkompott:

  • Skala och kärna ur äpplena och skär i små bitar.
  • Koka dem sakta med lite vatten, socker och kryddor tills de blivit lite mjuka men ändå håller ihop och inte blir till mos.
  • Sockermängden får äppelsorten avgöra men det behöver inte vara så mycket då frostingen också är söt.
  • Låt svalna helt.Bred frosting och äppelkompott på varje lager och täck tårtan med frostingen.
  • Garnera gärna med lite hackade pekannötter.
  • Låt tårtan stå till sig några timmar/över en natt så den hinner sätta sig och smakerna komma fram.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg