Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mannagrynsfrallor

Inga röster än
Skapat: 8 februari, 2025
Senast ändrat: 7 februari, 2025
Mannagrynsfrallor

Mannagrynsfrallor är mjuka och väldigt goda små bröd som passar perfekt till frukost, brunch eller en picknick.

Frallorna bakas på mannagryngröt, vilket ger dem en unik konsistens och smak. De är lätta att baka och brukar vara en favorit hos hela familjen.

Ät frallorna med smör, ost och marmelad. Eller fyll dem med en matig röra och ta med dem som picknickmat!

Fler goda bröd:

Mannagrynsfrallor | Receptskatt
Mannagrynsfrallor 6
Total tid: 1 timme 45 minuter
Servings: 12

Ingredienser

Instruktioner

  • Mät upp mjölken i en kastrull och låt koka upp. Blanda i mannagrynen, låt sedan koka under omrörning tills du har en gröt.
  • Dra bort kastrullen från plattan och rör ner salt, sirap och vatten. Låt även smöret smälta ner.
  • Låt grötsmeten svalna så att den är max 38 grader.
  • När gröten svalnat så smula ner jästen och rör ner mjölet. Knåda degen för hand eller i maskin i ungefär 10 minuter.
  • Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca. 45 minuter).
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela upp den i 12 bitar. För ett jämnt resultat på dina bullar kan du antingen väga bullarna eller dela din deg först på mitten- sen varje del på mitten ytterligare en gång. Av dessa bitar ska du få ut 3 bullar.
  • Placera ut dina bullar på en plåt med bakplåtspapper och låt sedan jäsa en stund till, ca 30 minuter.
  • Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 225 grader.

Anteckning

Tips! Släng in 0,5 dl vatten i ugnen innan du stänger luckan för en härligt krispig yta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg