Mannagrynsfrallor
Skapat:
8 februari, 2025
Senast ändrat:
7 februari, 2025

1
Innehåll
Mannagrynsfrallor är mjuka och väldigt goda små bröd som passar perfekt till frukost, brunch eller en picknick.
Frallorna bakas på mannagryngröt, vilket ger dem en unik konsistens och smak. De är lätta att baka och brukar vara en favorit hos hela familjen.
Ät frallorna med smör, ost och marmelad. Eller fyll dem med en matig röra och ta med dem som picknickmat!
Fler goda bröd:

Total tid: 1 timme 45 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Instruktioner
- Mät upp mjölken i en kastrull och låt koka upp. Blanda i mannagrynen, låt sedan koka under omrörning tills du har en gröt.
- Låt grötsmeten svalna så att den är max 38 grader.
- När gröten svalnat så smula ner jästen och rör ner mjölet. Knåda degen för hand eller i maskin i ungefär 10 minuter.
- Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca. 45 minuter).
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela upp den i 12 bitar. För ett jämnt resultat på dina bullar kan du antingen väga bullarna eller dela din deg först på mitten- sen varje del på mitten ytterligare en gång. Av dessa bitar ska du få ut 3 bullar.
- Placera ut dina bullar på en plåt med bakplåtspapper och låt sedan jäsa en stund till, ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 225 grader.
Anteckning
Tips! Släng in 0,5 dl vatten i ugnen innan du stänger luckan för en härligt krispig yta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!