100 h brownies

Det här är ett riktigt favoritrecept när det kommer till brownies, även kallat 100 h brownies. Smakerna utvecklas otroligt mycket när smeten får vila så pass länge och den blir bara helt otrolig!!
En brownie är en klassisk amerikansk chokladkaka som är rik, seg och härligt chokladig. Den görs på smält smör och mycket choklad, vilket ger en fudgy och lite kladdig konsistens inuti, medan toppen blir lätt krispig under gräddningen.
Brownien är enkel att baka och kan serveras som den är eller toppas med valnötter, pekannötter, eller chokladbitar för extra smak och textur. Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde – en oemotståndlig dessert för chokladälskaren!
Fler brownierecept:

Ingredienser
- 135 g smör
- 2 msk kaffe
- 150 g mörk choklad
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljpasta 1 msk vaniljsocker
- 270 g strösocker 3 dl
- 25 g kakao ca 2/3 dl
- 1,5 tsk salt
- 160 g vetemjöl ca 2 2/3 dl
- ½ dl chokladknappar
Instruktioner
- Smält smör i en kastrull på medelhög-hög värme tills det blir brunt och bryns. Var försiktig så det inte bränns.
- Dra av värmen och tillsätt kaffet och smält ner chokladen.
- Vänd försiktigt ner chokladsmörblandningen i skålen.
- Tillsätt chokladknapparna.
- Klä en form ca 20×25 med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Slå in formen i plastfolie och ställ i kylen för att vila i 72 timmar, 3 dygn.
- Värm ugnen till 180 grader.
- Grädda brownien mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut, låt svalna lite och ställ sedan in i kylen i 24 timmar innan servering.