Chiapudding med jordnötssmör

Jag älskar chiapudding, det passar perfekt till både frukost och som efterrätt. Nyligen gjorde jag en chiapudding med jordnötssmör och sockerfri jordgubbssylt. Chiapudding är perfekt för LCHF, mättande och vegansk. Jag tillsätter även extra fett för mer energi.
Jag gjorde också en sockerfri jordgubbssylt med chiafrön och acaciapulver, ett naturligt förtjockningsmedel rikt på fiber. Jag hittade acaciapulver som ett bra alternativ när jag inte hittade fiberhusk i butiken.
Chiafrön är välkända för sina hälsofördelar och används ofta i allt från gröt till LCHF-bröd.
Chiapudding är lätt att göra och kan varieras. Ett favoritrecept är att värma kokosmjölk med MCT-olja och chiafrön, låta stå i kylen för att svälla, och sedan toppa med sockerfri jordgubbssylt, jordnötssmör, frön och kokoschips. Det blir en mättande och smakrik rätt som enkelt kan varieras med olika smaker och tillbehör.


📷 Malgorzata Haggu
Ingredienser
- 2½ dl kokosmjölk
- 2 msk MCT olja
- 4 msk chiafrö
- 2 msk jordnötssmör
- 1 dl jordgubbssylt utan socker
- frö
- kokoschips
Instruktioner
- Dela upp puddingen i två glasburkar och varva med sylt, jordnötssmör, frön och kokoschips.
Fler goda frukostrecept!


