Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chicken slider buns

Inga röster än
Skapat: 22 maj, 2025
Senast ändrat: 22 maj, 2025
Chicken slider buns

Chicken slider buns – saftiga, smakrika och perfekta för delning

När jag vill laga något riktigt gott som passar både till vardag och fest, så gör jag de här chicken sliders! Mjuka bröd fyllda med krämig kycklingröra, ost och smakrik vitlöksolja, det blir en sån där rätt som alla vill ta en till av. De går dessutom snabbt att laga och är perfekta att förbereda i förväg.

Tips & variationer

✅ Jag använder gärna färdiggrillad kyckling när det ska gå extra snabbt
✅ Testa olika sorters ost: cheddar, mozzarella eller jalapeñocheddar för mer hetta
✅ Byt ut roasted garlic-såsen mot BBQ, chipotlemajonnäs eller sweet chili
✅ Pensla brödet med smör istället för olja och toppa med sesamfrön för extra crunch
✅ Vill du ha det extra matigt? Lägg i ett salladsblad och tomat direkt i varje slider före servering

Fler goda kycklingrecept

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Video

@msterzenbach Chicken slider buns! 🍔 vilken dundermiddag 😍 har ni inte testat detta så är TIPSET att göra det fort!!!👆🏻😍 #chickenburger #food #foodtok #dinner #middag #lunch #fördig #foru #fyp #foryour ♬ Originalton – Lyric Songs
Total tid: 35 minuter
Servings: 6

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 paprika
  • 800 g kyckling
  • 1 förp hamburgerost
  • 1-2 dl créme fraiche smaksatt eller naturell
  • paprikakrydda
  • vitlökspulver
  • salt
  • peppar
  • vitlöksolja
  • roasted garlic sås
  • 6 st slider buns

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka lök och paprika i strimlor och ställ åt sidan.
  • Strimla kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingbitarna med paprikakrydda, vitlökskrydda, salt och peppar tills de fått färg.
  • Häll ner paprika och lök i stekpannan och stek tills det mjuknar.
  • Tillsätt därefter créme fraiche och rör om tills det blir en krämig röra.
  • Börja bygga dina buns med en skiva ost i botten. Toppa med kycklingröra, ringla över sås (rasted garlic), en till ostskiva och slutligen brödet. Du kan även ha en skiva tomat i.
  • Pensla sedan brödet med vitlöksolja och släng in dina buns i ugnen i ca 5-7 minuter tills osten har smält.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!