Cookies and cream cookies
Skapat:
4 oktober, 2024
Senast ändrat:
3 oktober, 2024

4
Cookies and cream-cookies är en läcker variation på klassiska kakor, fyllda med bitar av krossade Oreo-kakor. De mjuka och sega kakorna har en härligt smörig smak som blandas perfekt med krispigheten från Oreos. Varje tugga ger en härlig kontrast mellan den krämiga ”cream”-fyllningen och den chokladiga kexsmaken. Perfekta att njuta av till ett glas mjölk eller som en snabb, söt treat när suget slår till!
Fler goda kakor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 18 stycken
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Topping:
- 100-150 g vit choklad
- 2-3 Oreos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och låt det svalna en stund.
- Rör ihop allt socker (strösocker, farinsocker, vaniljsocker) med ägg i en bunke.
- Blanda sedan ihop mjöl med bikarbonat, salt och hackad choklad i en annan bunke.
- Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med det smälta smöret.
- Rör ihop allt till en jämn smet.
- Forma smeten till ca. 20 stycken bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Jag gräddade 9 cookies i gången.
- Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
- Toppa genast med vit choklad och Oreos.
Anteckning
Dra gärna direkt bort kexen från plåten, så de håller sig mjuka och sega!
Annars blir dom mycket hårdare ifall de svalnar på en het plåt.
Annars blir dom mycket hårdare ifall de svalnar på en het plåt.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!