Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cookies and cream cookies

Inga röster än
Skapat: 4 oktober, 2024
Senast ändrat: 3 oktober, 2024
Cookies and cream cookies

Cookies and cream-cookies är en läcker variation på klassiska kakor, fyllda med bitar av krossade Oreo-kakor. De mjuka och sega kakorna har en härligt smörig smak som blandas perfekt med krispigheten från Oreos. Varje tugga ger en härlig kontrast mellan den krämiga ”cream”-fyllningen och den chokladiga kexsmaken. Perfekta att njuta av till ett glas mjölk eller som en snabb, söt treat när suget slår till!

Fler goda kakor:

Cookies and cream cookies | Receptskatt
Cookies and cream cookies 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 18 stycken

Ingredienser

Topping:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna en stund.
  • Rör ihop allt socker (strösocker, farinsocker, vaniljsocker) med ägg i en bunke.
  • Blanda sedan ihop mjöl med bikarbonat, salt och hackad choklad i en annan bunke.
  • Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med det smälta smöret.
  • Rör ihop allt till en jämn smet.
  • Forma smeten till ca. 20 stycken bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Jag gräddade 9 cookies i gången.
  • Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
  • Toppa genast med vit choklad och Oreos.

Anteckning

Dra gärna direkt bort kexen från plåten, så de håller sig mjuka och sega!
Annars blir dom mycket hårdare ifall de svalnar på en het plåt.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg