Enklaste chokladsåsen till glass
Skapat:
17 augusti, 2024
Senast ändrat:
17 augusti, 2024

1
Den här chokladsåsen är både enkel och snabb att göra, med bara fyra ingredienser: socker, kakao, vatten och smör.
Genom att blanda socker och kakao med vatten, och sedan koka upp det hela tills det tjocknar, får du en härligt fyllig och smakrik chokladsås. Tillsätt smör för en extra len och glansig konsistens.
Perfekt att ringla över glass för en snabb och god dessert.
Total tid: 5 minuter
Servings: 2 portioner
Calories: 117kcal
Ingredienser
- 3 msk kakaopulver
- 3 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 30 g smör
Instruktioner
- Blanda kakaopulver, socker och vatten i en kastrull och värm upp det på medelhög värme under omrörning.
- När du har en jämn och fin sås, dvs när allt har lösts upp, så rör du ner smöret.
- Servera antingen varm, eller avsvalnad till glass.
Näringsinnehåll
Kalorier: 117kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 0,4g | Fat: 12g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 32mg | Natrium: 97mg | Kalium: 26mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 375IU | Kalcium: 6mg | Järn: 0,2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!