Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfri hallongrottskladdkaka

Inga röster än
Skapat: 26 februari, 2025
Senast ändrat: 26 februari, 2025
Glutenfri hallongrottskladdkaka

Glutenfri hallongrottskladdkaka är en härlig och smakrik variant av en ljus kladdkaka inspirerad av den klassiska hallongrottan med en extra fudgy och kladdig konsistens som smälter i munnen.

Den här kakan är inte bara glutenfri, utan också äggfri, vilket gör den till ett fantastiskt alternativ för de som har allergier eller följer särskilda kosthållningar. För att göra den mjölkfri kan man enkelt välja veganskt margarin. Då passar kakan för både laktosintoleranta och de som föredrar en växtbaserad kost.

Den glutenfria hallongrottskladdkakan är perfekt för både vardagsfika och festligare tillfällen. Den kan enkelt bakas på kort tid och med sitt saftiga inre och hallonsyltens syrliga söttma blir den en riktig favorit för både barn och vuxna. Den är också ett utmärkt val för att överraska gäster med något nytt, men ändå bekant och älskat.

Total tid: 30 minuter
Servings: 16

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter. Ringa sylten över.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt dem svalna helt innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler glutenfria kladdkakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg