Glutenfri pizza på 2 ingredienser
Skapat:
19 februari, 2025
Senast ändrat:
20 februari, 2025

0
Innehåll
Glutenfri pizza på 2 ingredienser är både smidgt och snabbt att trolla fram till middag eller lunch! Du slipper jäsningstid och komplicerade momenten, men du får ändå en härlig pizzaupplevelse.
Med bara två ingredienser får du en bas som är både glutenfri, äggfri, vegansk och smakrik. Det är perfekt när du vill ha något lätt och snabbt.
Toppa pizzadegen med dina favoritpålägg och baka den i ugnen: sen har du en god pizza fixad på nolltid!



Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 350 g Annas mellismix
- 4 dl plantgurt eller vanlig yoghurt
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader och sätt in en tom plåt i ugnen.
- Blanda ihop ingredienserna i en bunke till en kladdig deg.
- Tryck ut degen tunt på ett bakplåtspapper med fuktade händer. Välj om du vill göra två tunna pizzor på två plåtar eller en lite tjockare.
- Toppa med valfri fyllning.
- Dra över bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda glutenfria recept!


