Grinchenkakor
Skapat:
4 december, 2024
Senast ändrat:
3 december, 2024

0
Grinchenkakor är en populär småkaka som ofta förknippas med julen och den klassiska berättelsen om Grinchen, den gröna och grymma figuren. Kakan är känd för sin lekfulla form och smak.
Grinchenkakorna kan även dekoreras med grön glasyr eller frosting eller vara vara prydda med små detaljer som röda godisbitar, vilket symboliserar hans hjärta som växer under berättelsens gång.
Fler goda julkakor:

Total tid: 1 timme
Servings: 5 portioner
Ingredienser
Kagdeg:
- 125 gram smör mjukt
- 200 gram strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 tsk bikarbonat
- 250 gram vetemjöl
- 1 nypa salt
- Grön ätbar färg
Dekoration:
- strösocker
- florsocker
- strösselhjärtan
Instruktioner
Kagdeg:
- Börja med att vispa ihop smör och strösocker krämigt i några minuter.
- Addera ägget och äggulan, vaniljpastan samt den gröna ätbara färgen.
- Blanda i mjöl och bikarbonat och skopa sedan upp deg och forma till bollar.
- Doppa bollarna först i strösocker och därefter i florsocker, och lägg dem sedan på plåten.
- Platta till bollarna något.
- Grädda på 175 grader på över-/undervärme i 10-12 minuter.
Dekoration:
- Tryck in ett strösselhjärta medan kakorna är varma och låt dem svalna något innan dem flyttas över till galler.
- Enjoy!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!