Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grinchenkakor

Inga röster än
Skapat: 4 december, 2024
Senast ändrat: 3 december, 2024
Grinchenkakor

Grinchenkakor är en populär småkaka som ofta förknippas med julen och den klassiska berättelsen om Grinchen, den gröna och grymma figuren. Kakan är känd för sin lekfulla form och smak.

Grinchenkakorna kan även dekoreras med grön glasyr eller frosting eller vara vara prydda med små detaljer som röda godisbitar, vilket symboliserar hans hjärta som växer under berättelsens gång.

Fler goda julkakor:

Grinchenkakor | Receptskatt
Grinchenkakor 6
Total tid: 1 timme
Servings: 5 portioner

Ingredienser

Kagdeg:

Dekoration:

Instruktioner

Kagdeg:

  • Börja med att vispa ihop smör och strösocker krämigt i några minuter.
  • Addera ägget och äggulan, vaniljpastan samt den gröna ätbara färgen.
  • Blanda i mjöl och bikarbonat och skopa sedan upp deg och forma till bollar.
  • Doppa bollarna först i strösocker och därefter i florsocker, och lägg dem sedan på plåten.
  • Platta till bollarna något.
  • Grädda på 175 grader på över-/undervärme i 10-12 minuter.

Dekoration:

  • Tryck in ett strösselhjärta medan kakorna är varma och låt dem svalna något innan dem flyttas över till galler.
  • Enjoy!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg