Hallongrotta i form

Hallongrotta i form
Jag älskar att baka hallongrotta i form – det är som att göra många små hallongrottor på en gång, men utan att behöva rulla hundra bollar. Det blir så fint när kakorna bakas tätt ihop och du får en hel plåt av sega, smöriga småkakor med syrlig hallonsylt i mitten. Perfekt att bjuda på till fika eller packa ner i frysen för oväntat besök!
Tips & variationer
✅ Du kan byta hallonsylten mot blåbärs- eller äpplemos om du vill variera smaken.
✅ Jag brukar ibland toppa med lite pärlsocker innan gräddning – det ger både crunch och lite extra sötma.
✅ Prova att smaksätta degen med lite finrivet citronskal för en fräsch twist.
✅ De är perfekta att frysa in – jag packar dem i små burkar så är det enkelt att ta fram bara några åt gången.
Fler goda grottor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.




