Juliga Punchpralinsgrottor
Skapat:
7 november, 2024
Senast ändrat:
6 november, 2024

0
Juliga punchpralinsgrottor är en festlig twist på klassiska hallongrottor, med en punchpraline som fyllning.
Smördegen formas till små grottor och fylls sedan med en bit punchpralin som smälter under gräddningen. Resultatet blir en kaka som är knaprig på utsidan och har en fyllig, julig chokladsmak inuti. Perfekta att bjuda på till glöggen eller som en ny favorit på kakfatet i juletid!
Fler juliga recept:

Total tid: 35 minuter
Servings: 24
Ingredienser
Deg:
- 200 g smör rumsvarmt
- 4,5 dl vetemjöl 270 g
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk arraksarom eller efter smak och tycke
Att rulla l:
Topping:
- 24 punchpraliner
- färgglatt strössel valfritt
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda ihop alla ingredienserna till en fast deg.
- Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 20 gram/styck. Rulla bollarna i lite strösocker. Placera på plåtarna. Gör en fördjupning i mitten av alla kakorna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen och placera en punchpralin i mitten av varje kaka medans kakorna är varma.
- När chokladen börjar bli varm så strö över lite extra valfritt strössel. Absolut inget måste men dem ser lite roligare ut.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!