Kärleksmumsgrottor

Kärleksmums och småkaka i ett
De här små godbitarna är precis vad de låter som, en ljuvlig blandning av mördeg och klassisk kärleksmumsglasyr. Jag gör dem gärna när jag vill ha något snabbt, chokladigt och nostalgiskt. Kombinationen av kakao, kaffe och kokos på den mjuka kakan är magisk. Ett fat försvinner alltid fort!
Tips & variationer
✅ Jag älskar att göra dem lite mindre, då får man fler!
✅ Testa att byta kaffet i glasyren mot apelsinjuice eller mjölk för en annan twist
✅ Vill du ha extra chokladsmak? Strö lite hackad mörk choklad i degen
✅ Byt kokos mot pärlsocker eller strössel om barnen vill hjälpa till
✅ Frys in ogräddade bollar och ta fram när sötsuget kommer, perfekt att ha på lut
Fler goda grottor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Glasyr:
- 50 g smör
- ¼ dl kaffe
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ½ dl florsocker
- kokos till topping
Instruktioner
Grottor:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smöret i mindre bitar och knåda samman det med alla torra ingredienser till en deg.
- Forma degen till bollar i valfri storlek.
- Lägg bollarna med mellanrum på en plåt.
- Gör en fördjupning med tummen i varje boll.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de har fått lite färg, låt sedan svalna.
Glasyr:
- Smält smöret och blanda i resterande ingredienser till en slät smet.
- Häll glasyr på kakorna och toppa med lite kokos.
- Låt glasyren stelna innan servering.

