Kladdkaka med choklad och jordgubbsganache

Kladdkaka deluxe
Det här är kladdkaka deluxe, extra rik, extra chokladig och med ett silkigt täcke av jordgubbssmakande ganache på toppen. Den är perfekt när du vill bjuda på något riktigt imponerande utan att det blir krångligt.
Jag älskar att låta smöret brynas lite innan jag blandar ihop smeten, det ger en djupare, nästan knäckig smak som passar perfekt ihop med choklad och den fruktiga sötman från jordgubbarna i ganachen.
Den här kakan mår bäst av att få stå kallt i några timmar, då sätter sig smakerna och konsistensen blir sådär härligt seg och fyllig.
Tips & variationer
✅ Använd Marabou jordgubb eller annan smaksatt choklad t.ex. apelsin, mint eller hallon
✅ Toppa med färska jordgubbar eller hallon vid servering för extra fräschör
✅ Byt ut lite av sockret mot farinsocker för ännu mer djup i smaken
✅ Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
✅ Håller sig fint i kyl i flera dagar och kan även frysas i portionsbitar
Fler goda kladdkakor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept




