Kolasnittar med inbakad nougat

Kolasnittar med inbakad nougat – spröda, söta och fyllda med mjuk chokladdröm
De här kolasnitten är verkligen något extra. Tänk dig klassiska kolasnittar med smörig, seg sötma men med en len kärna av nougat som smälter in i varje tugga. Jag älskar att baka dem när jag vill göra något som känns lite lyxigt men ändå enkelt. En nypa flingsalt på toppen rundar av det hela på bästa sätt.
Tips & variationer
✅ Använd gärna dubbelnougat från Marabou, den smälter perfekt och ger ett fint lager inuti.
✅ Jag rullar och plattar ut degen direkt på bakplåtspappret, det gör allt enklare.
✅ Vill du ha dem lite tjockare? Tryck inte ut längderna så mycket innan gräddning.
✅ Testa att byta ut nougaten mot mjölkchoklad eller choklad med hasselnötter, supergott!
✅ Låt kakorna vila ett par minuter efter ugnen innan du skär så då får du snygga snitt.
Fler goda småkakor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.




Sååååå ljuuuuvligt goda, de bara smälter i munnen, tycker alla barnen och hemkunskapsläraren, när vi precis bakade och smakade på dessa godingar.
Men så skoj att höra! Tack snälla för er fina kommentar!