Lisas enkla köttbullar

Lisas enkla köttbullar – få ingredienser, massor av smak
Det här är ett sånt där recept jag återkommer till om och om igen. Tre ingredienser – that’s it – men det smakar som att man stått länge i köket. Fransk löksoppa är tricket, den ger både smak och saftighet till köttbullarna. Perfekt till vardags, till matlådan eller när jag vill ha något riktigt gott men inte orkar krångla.
Tips & variationer
✅ Använd blandfärs för extra smak och saftighet
✅ Gör dubbel sats och frys in, smidigt att ha på lut
✅ Passar lika bra till pasta som till potatis och brunsås
✅ Jag gillar att rulla dem lite mindre för extra yta och krisp
Fler goda vardagsrecept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
- 500 g köttfärs gärna blandfärs
- 1 påse fransk löksoppa mix från Knorr
- 1 ägg
Instruktioner
- Blanda färsen med ägget och påsen med fransk löksoppa.
- Forma smeten till köttbullar och stek dem tills de har fått fin yta.
- Avsluta med ca 10 minuter i ugnen så att dem blir genomstekta.
