Påskens rocky road
Skapat:
3 mars, 2025
Senast ändrat:
28 januari, 2025

0
Påskens rocky road, julens favoritgodis i påskskrud!
Det bästa med Rocky Road är att man kan blanda i det man själv tycker om. För att göra denna påskvariant gjorde jag ett lager med vanlig choklad och ett lager med vitchoklad. Jag valde att vända ner de klassiska ingredienserna såsom dumle, salta jordnötter och marshmallows. Men även jelly beans och chokladägg. Gudomligt gott!
Fler festliga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats
Utrustning
- 1 form 20×20 cm
Ingredienser
- 150 gr mjölkchoklad
- 50 gr mörk choklad
- ca 15 st dumle
- 1,5 dl salta jordnötter
- 1 dl Tuttifrutti jellybeans
Topping:
- 200 gr vit choklad
- 1-1,5 dl mini marshmallows
- 0,5 dl jellybeans
- små chokladägg t.ex. kinder
Instruktioner
- Sätt ett bakplåtspapper i formen.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Dela jelly beans på mitten och dela dumlen i 3 delar.
- Vänd sedan ner allt i chokladen, häll i formen och jämna ut.
- Ställ kallt.
Topping:
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Dela chokladäggen och jellybeans.
- Blanda ner allt i chokladen och häll i formen över den andra chokladen.
- Strö över lite extra marshmallows, jellybeans eller det du vill använda.
- Ställ kallt.
- Ta fram i rumstemperatur en stund innan du skär upp i bitar så är det lättare att skära.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!