Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter

Inga röster än
Skapat: 25 augusti, 2024
Senast ändrat: 27 augusti, 2024
Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter

Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter är en enkel och smakrik allt-i-ett-måltid. Saftiga kycklinglår rostas tillsammans med färska grönsaker och rotfrukter på en plåt, vilket ger en perfekt kombination av krispighet och smak. Denna rätt är lätt att förbereda och kräver minimalt med disk, vilket gör den idealisk för hektiska vardagskvällar.
Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter | Receptskatt

Total tid: 40 minuter
Servings: 6

Ingredienser

Marinad till kyckling

Instruktioner

  • Marinera kycklingen (använde en färdig marinad) iallafall 40 minuter innan tillagning.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela alla rotfrukter i lika stora bitar.
  • Lägg de hela kycklingbitarna på en plåt och lägg rotfrukterna runtom.
  • Lägg på kvisttomaterna.
  • Smula över fetaost och ringla över olivolja över plåten.
  • Dela citronen och lägg även den på plåten.
  • Salta och peppra, kanske även lite chiliflakes om man får feeling.
  • Låt tillagas i ugn cirka 20-30 minuter.
  • Servera med Tzatziki.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg