Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter
Skapat:
25 augusti, 2024
Senast ändrat:
27 augusti, 2024

1
Plåtmiddag med kycklinglår, grönsaker och rotfrukter är en enkel och smakrik allt-i-ett-måltid. Saftiga kycklinglår rostas tillsammans med färska grönsaker och rotfrukter på en plåt, vilket ger en perfekt kombination av krispighet och smak. Denna rätt är lätt att förbereda och kräver minimalt med disk, vilket gör den idealisk för hektiska vardagskvällar.
Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 900 g kycklinglår
- 5-6 fasta potatisar
- 1 stor morot
- 1 gul lök
- 1 röd lök
- 4 polkabetor
- 4 gulbetor
- Körsbärstomater på kvist
- 1 salladost
- 1 citron
Instruktioner
- Marinera kycklingen (använde en färdig marinad) iallafall 40 minuter innan tillagning.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela alla rotfrukter i lika stora bitar.
- Lägg de hela kycklingbitarna på en plåt och lägg rotfrukterna runtom.
- Lägg på kvisttomaterna.
- Dela citronen och lägg även den på plåten.
- Salta och peppra, kanske även lite chiliflakes om man får feeling.
- Låt tillagas i ugn cirka 20-30 minuter.
- Servera med Tzatziki.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!