Rafaellotoppar
Skapat:
4 oktober, 2024
Senast ändrat:
5 oktober, 2024

0
Rafaellotoppar är små, lyxiga munsbitar som påminner om den klassiska pralinen. Dessa delikata godbitar görs på en smet av kokos och vit choklad. De formas till toppar och kan dekoreras med en hel mandel eller doppas i extra vit choklad för extra lyx. De är perfekt krämiga och knapriga, med en härlig kokossmak som gör dem både eleganta och oemotståndliga. Perfekta till kaffet eller som en fin present!
Fler godsaker:

Total tid: 30 minuter
Servings: 12 stycken
Calories: 300kcal
Ingredienser
Du behöver:
- 4 dl cornflakes
- 400 g vit choklad
- 4 msk riven kokos
- 100 g mandelspån
Instruktioner
- Värm upp mandelspånen i en stekpanna i några minuter.
- Häll cornflakes, kokos och mandelspånen i en skål.
- Smält chokladen och häll den i skålen och rör om.
- Ta fram en bricka och lägg ett bakplåtspapper. Lägg upp en klick av fyllningen på bakplåtspappret och toppa med kokos.
- Ställ in i kylen i ca 20-30 minuter för att de ska stelna.
- Reda att serveras!
Näringsinnehåll
Kalorier: 300kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 4g | Fat: 11g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 7mg | Natrium: 273mg | Kalium: 153mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 605IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 68mg | Järn: 10mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!