Sega browniecookies

De här kakorna är helt ljuvliga. De är som små brownies i kakform – krispiga i kanterna och alldeles härligt sega i mitten. Perfekta när jag vill ha något riktigt chokladigt men ändå enkelt att slänga ihop. Doften när de gräddas är nästan lika god som smaken!
Tips & variationer
✅ Jag använder både strösocker och farinsocker – farinsockret ger en djupare smak och gör kakorna extra sega.
✅ Vill jag lyxa till det lite extra, rör jag ner lite hackad mörk choklad i smeten innan gräddning.
✅ De blir ganska stora, så jag klickar ut dem med gott om mellanrum på plåten. Vill jag ha fler, gör jag mindre klickar och kortar gräddtiden lite.
✅ Kakorna stelnar först när de svalnat – så låt dem ligga kvar på plåten några minuter innan jag flyttar dem.
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
- 150 gram smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- ¾ dl farinsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt i 2 minuter. Tillsätt det smälta smöret och blanda i resterande ingredienser till en lös deg.
- Klicka ut degen med en sked eller glasskopa på två plåtar med bakplåtspapper. Ungefär sex stycken på varje plåt är lagom.
- Grädda i 10-12 minuter.
- Ta ut och låt svalna.

