Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sega browniecookies

Inga röster än
Skapat: 11 maj, 2025
Senast ändrat: 11 maj, 2025
Sega browniecookies

Sega browniecookies – som en blandning av brownie och kaka

De här kakorna är helt ljuvliga. De är som små brownies i kakform – krispiga i kanterna och alldeles härligt sega i mitten. Perfekta när jag vill ha något riktigt chokladigt men ändå enkelt att slänga ihop. Doften när de gräddas är nästan lika god som smaken!

Tips & variationer

✅ Jag använder både strösocker och farinsocker – farinsockret ger en djupare smak och gör kakorna extra sega.
✅ Vill jag lyxa till det lite extra, rör jag ner lite hackad mörk choklad i smeten innan gräddning.
✅ De blir ganska stora, så jag klickar ut dem med gott om mellanrum på plåten. Vill jag ha fler, gör jag mindre klickar och kortar gräddtiden lite.
✅ Kakorna stelnar först när de svalnat – så låt dem ligga kvar på plåten några minuter innan jag flyttar dem.

Fler goda cookies

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 30 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt i 2 minuter. Tillsätt det smälta smöret och blanda i resterande ingredienser till en lös deg.
  • Klicka ut degen med en sked eller glasskopa på två plåtar med bakplåtspapper. Ungefär sex stycken på varje plåt är lagom.
  • Grädda i 10-12 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!