Snickerskladdkaka

Fredag och helg, veckans bästa tid! Här kommer ett tips på något gott att baka till helgen, kladdkaka med snickerscrisp, så gott!
Snickerskladdkaka är en dröm för både choklad- och snickersälskare! Det är en kladdkaka med smak av den klassiska Snickers-chokladbaren – en härlig blandning av choklad, nötter och karamell.
Kakan är kladdig i mitten, med en fastare yta, precis som en vanlig kladdkaka, men den får en extra smakdimension genom hackade nötter och ett lager av karamell. Jag toppar den med chokladsås för att få den där riktigt goda Snickers-känslan.
Fler goda kladdkakor:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Utrustning
- 20 cm form
Ingredienser
Instruktioner
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, smöra sidorna.
- Smält smöret och blanda sedan ner övriga ingredienser.
- Grädda i 175 grader tills kakan är fast i kanten men fortfarande lös i mitten., ca 25-28 minuter.
- Låt svalna.
Snickerscrisp:
- Hacka chokladen och smält den på låg värme tillsammans med smöret tills allt blandat sig under omrörning.
- Tag bort kastrullen och blanda i rice krispies och nötterna.
- Fördela över kakan och låt stelna i kylskåp.
- Servera med vispad grädde, hackade salta jordnötter och chokladsås!