Toffifeegrottor

Festliga och enkla Toffifeegrottor
Smöriga småkakor med ett mjukt hjärta av Toffifee, hur gott!? De här små godbitarna är så enkla att baka och blir alltid en succé. Jag gillar att göra dem i minimuffinsformar så de håller formen fint, men vanliga småkaksformar går också bra.
När man trycker ner en Toffifee direkt efter gräddning smälter kolan och nougaten lite och sätter sig perfekt i mitten. Så lyxigt och så enkelt!
Tips & variationer
✅ För extra crunch så toppa med lite flingsalt innan Toffifee trycks ner
✅ Testa med Dumle, Plopp eller Center om du vill variera fyllningen
✅ Vill du ha mer färg? Dekorera med smält choklad eller strössel
✅ Kakorna går utmärkt att frysa, perfekt att ta fram när du får oväntat besök
✅ Använd gärna minimuffinsplåt, då håller de sig extra fina i formen
Fler goda grottor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl 270 g
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bak
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör rumsvarmt
- 24 Toffifee
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Ställ ut 24 stycken småkaksformar på en plåt eller minimuffinsplåt.
- Blanda samman alla ingredienserna till en fast deg.
- Dela degen i 24 lika stora bitar och rulla till bollar. Placera bollarna i småkaksformarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
- Ta ut kakorna och tryck genast ner en Toffifee i mitten av kakorna, men akta fingrarna. Kakorna går bra att frysas.
