Vit ischoklad med saffran
Skapat:
20 december, 2024
Senast ändrat:
19 december, 2024

0
Innehåll
Vit ischoklad med saffran är en härlig kombination av vit choklad och den juliga smaken av saffran.
Det är ett populärt godis, särskilt runt jul, eftersom saffran ger en härlig och festlig smak. Chokladen smälts tillsammans med saffran och kan hällas i små formar eller på en plåt för att stelna. När det stelnat får du en söt och smakrik bit med både den krämiga vita chokladen och den värmande smaken från saffran.
Det här är en enkel och lyxig godbit att göra själv!
Fler juliga godbitar:



Total tid: 30 minuter
Servings: 30 st
Ingredienser
- 100 g kokosfett eller 75 g smör
- 200 g vit choklad inte block, det stelnar för snabbt
- 0,5 g saffran
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk riven kokos
Instruktioner
- Placera ut ischokladformar på en bricka som kan ställas i kylen.
- Ordna ett vattenbad genom att fylla en kastrull med ca 2 cm vatten.
- Koka upp vattnet och sänk sedan värmen så att det sjuder (om vattnet kokar eller är för varmt kan chokladen bli grynig).
- Placera en värmetålig skål över vattenbadet, t.ex. en rostfri bunke.
- När bunken placeras över kastrullen ska den inte nudda vattnet.
- Lägg kokosfettet i bunken och låt smälta.
- Mortla saffran till ett pulver och pressa citronen.
- Blanda saffran med 1 tsk av citronsaften, enklast genom att hälla citronsaften i morteln.
- Hacka chokladen fint.
- När kokosfettet har smält helt så tillsätter du chokladen.
- Rör om tills det smält, ha inte för hög värme och ta av från plattan så fort chokladen smält klart annars blir den lätt grynig.
- Häll i saffranblandningen och rör om tills allt är jämnt.
- Häll smeten i en kanna och sedan i formarna.
- Toppa med riven kokos.
- Ställ i kylen tills de har stelnat.
- Kan förvaras i kyl, men servera gärna rumstempererade.
Anteckning
Tänk på att inte använda block(choklad) eftersom det stelnar för snabbt.
Välj hellre bakchoklad som finns på bakningshyllan i mataffären.
Gillar du inte kokosfett kan du byta ut det mot smör.
Det går även att byta ut kokosfettet till kokosolja (med neutral smak och doft om du inte vill att det ska smaka kokos).
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!