Go Back
+ servings
Apelsincheesecake med en bit tagen och dekorerad med apelsinskivor och kokosflingor.
Print
Inga röster än

Apelsincheesecake

Godaste apelsin Cheesecake
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Yield: 8

Equipment

  • Springform 24 cm

Materials

Botten:

  • 100 gr Mariekex
  • 2 dl riven kokos
  • 100 gr smör
  • 1 dl mjölk

Fyllning:

  • 400 gr Färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gr vit choklad
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vaniljsocker
  • Zest från 1,5 apelsin

Apelsingelé:

  • Saft från 1,5 apelsin
  • 1 dl vatten
  • 3 st gelatinblad

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret.
  • Krossa kexen, blanda med riven kokos och smält smör.
  • Tryck ut I formen.

Fyllningen

  • Vispa Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt grädde och vispa.
  • Smält chokladen över vattenbad.
  • Tillsätt i Philadelphiablandningen.
  • I med zest från apelsin, blanda allt med slickepott. Häll i formen över botten och ställ i kylen.

Apelsingelé

  • Apelsinjuice,vatten och gelatinbladen koka på svag värme till gelatinbladen har smält.
  • Låt svalna helt och hel över kakan.
  • Ställ I kylen minst 2 timmar
  • Dekorera med apelsiner och kokosflingor.