Apelsincheesecake
Godaste apelsin Cheesecake
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Yield: 8
Botten:
- 100 gr Mariekex
- 2 dl riven kokos
- 100 gr smör
- 1 dl mjölk
Fyllning:
- 400 gr Färskost
- 3 dl vispgrädde
- 100 gr vit choklad
- 2 dl florsocker
- 1 dl vaniljsocker
- Zest från 1,5 apelsin
Apelsingelé:
- Saft från 1,5 apelsin
- 1 dl vatten
- 3 st gelatinblad
Fyllningen
Vispa Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt grädde och vispa.
Smält chokladen över vattenbad.
Tillsätt i Philadelphiablandningen.
I med zest från apelsin, blanda allt med slickepott. Häll i formen över botten och ställ i kylen.
Apelsingelé
Apelsinjuice,vatten och gelatinbladen koka på svag värme till gelatinbladen har smält.
Låt svalna helt och hel över kakan.
Ställ I kylen minst 2 timmar
Dekorera med apelsiner och kokosflingor.