Äppelkladdkaka med vitchoklad
Denna ljuvliga kaka smälter i munnen, kombineras med krispiga äpplen och len vitchoklad. Tar 20 minuter att göra, och är sååå god och lätt!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Äppelrecept, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 1 kladdkaka
- 100 gram smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 3 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 tsk kanel
- 2 äpplen
- 100 gram vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och dra bort från plattan.
Häll ner sockret samt saltet i det varma smöret. Blanda sedan i vetemjölet till en deg.
Knäck i äggen och rör om till en slät smet. Tillsist häller du i kanel.
Vänd ner hackad vit choklad och äpplen i smeten.
Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen på 175 grader i 10 - 13 minuter.
Ta ut låt svalna.