Go Back
+ servings
Äppelkaka med kanel och bitar av äpple i en rund form, delvis skuren.
Print
Inga röster än

Äppelkladdkaka med vitchoklad

Denna ljuvliga kaka smälter i munnen, kombineras med krispiga äpplen och len vitchoklad. Tar 20 minuter att göra, och är sååå god och lätt!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Äppelrecept, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 1 kladdkaka

Materials

  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 äpplen
  • 100 gram vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och dra bort från plattan.
  • Häll ner sockret samt saltet i det varma smöret. Blanda sedan i vetemjölet till en deg.
  • Knäck i äggen och rör om till en slät smet. Tillsist häller du i kanel.
  • Vänd ner hackad vit choklad och äpplen i smeten.
  • Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen på 175 grader i 10 - 13 minuter.
  • Ta ut låt svalna.