Blåbärsdessert
Här kommer ett recept på en väldigt enkel och god blåbärsdessert bestående av blåbärskompott, kardemummasmulor och mascarponefrosting.
Active Time30 minuter minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med blåbär, blåbär, dessert i glas, desserter, enkel dessert, frisk dessert, sommardessert, sommarfika
Yield: 8
Calories: 303kcal
Blåbärskompott:
- 5 dl blåbär
- 4-5 msk socker
Fyllning:
- 125 gr mascarponeost
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5-2 dl grädde
Pajsmulor:
- 40 gr smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Kardemumma
Blåbärskompott:
Kokas ihop blåbären med socker en stund, låt sedan kallna helt.
Kompotten ska tjockna lite, när den svalnat helt blir den mer fast.
Pajsmulor:
Nyp ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt, smaksätt med kardemumma.
Grädda smulorna på 175 grader i ca 10-15 minuter eller tills de blivit lite gyllene. Låt kallna helt.
Kalorier: 303kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 47mg | Kalium: 103mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 653IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 44mg | Järn: 1mg