Go Back
+ servings
Blåbärsdessert i ett glas med grädde, blåbär och smulor på toppen.
Print
Inga röster än

Blåbärsdessert

Här kommer ett recept på en väldigt enkel och god blåbärsdessert bestående av blåbärskompott, kardemummasmulor och mascarponefrosting.
Active Time30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med blåbär, blåbär, dessert i glas, desserter, enkel dessert, frisk dessert, sommardessert, sommarfika
Yield: 8
Calories: 303kcal

Materials

Blåbärskompott:

  • 5 dl blåbär
  • 4-5 msk socker

Fyllning:

  • 125 gr mascarponeost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5-2 dl grädde

Pajsmulor:

  • 40 gr smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kardemumma

Instruktioner

Blåbärskompott:

  • Kokas ihop blåbären med socker en stund, låt sedan kallna helt.
  • Kompotten ska tjockna lite, när den svalnat helt blir den mer fast.

Fyllning:

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting.

Pajsmulor:

  • Nyp ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt, smaksätt med kardemumma.
  • Grädda smulorna på 175 grader i ca 10-15 minuter eller tills de blivit lite gyllene. Låt kallna helt.

Servering:

  • Varva sedan alla delar i dessertglasen, servera!

Nutrition

Kalorier: 303kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 47mg | Kalium: 103mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 653IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 44mg | Järn: 1mg