Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med maräng på en tallrik, med en del av kakan synlig i förgrunden.
Print
Inga röster än

BROWNIE MED MARÄNGTÄCKE

Upptäck en dessert som förenar det bästa av två världar. Den fylliga, kladdiga brownien, rik på djup chokladsmak, får en himmelsk kontrast med ett fluffigt och gyllenbrunt marängtäcke.
Total tid45 minuter
Måltid: Bakelser, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, svensk fika
Yield: 10 stycken

Materials

Brownie:

  • 175 gram smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 200 gram mjölkchoklad välj valfri smak, tex mintchoklad

Maräng:

  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 1 tsk ättiksprit eller citronsaft

Instruktioner

Brownie:

  • Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör
  • Smält smöret
  • Hacka choklad i bitar
  • Blanda ihop ägg och socker (ej elvisp).
  • Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner de i äggblandningen
  • Häll sedan i det smälta smöret och chokladen
  • Rör om till en jämn smet
  • Grädda kakan i 15-20 minuter på 175 grader. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna medans du gör marängen

Maräng:

  • Vispa upp äggvitorna till ett skum.
  • Rör sedan i socker och florsocker (lite i taget).
  • Tillsätt ättiksprit/citronsaft.
  • Vispa tills du får fram en maräng och rör tillsist ned hasselnötskrämen.
  • Bre på marängen på kakan och låt den gå 12-15 minuter till i ugnen.
  • När marängen fått fin färg så ta ut kakan och låt svalna