Go Back
+ servings
Brownies med chokladglasyr och havssalt på en träyta.
Print
Inga röster än

Brownies med glasyr

En oemotståndlig brownie med en len glasyr. Den här blir en favorit på fikabordet!
Förberedelser10 minuter
Active Time22 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Jul, Julrecept, Kakor, Kladdkaka, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, chokladkaka, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie
Yield: 15 -20 små bitar
Calories: 257kcal

Materials

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g kakao
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • flingsalt att toppa med

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 60 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl florsocker
  • 1,5 msk kakao

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda sedan i socker, kakao, vaniljsocker och salt.
  • Tillsätt äggen och rör om.
  • Häll till sist i mjölet och vispa lite lätt (med en ballongvisp) till en jämn smet.
  • Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en form med måtten 20x20 cm).
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 160 grader i exakt 22 minuter.
  • Låt kakan svalna i ca 30 minuter.
  • Ställ sedan in den i frysen i minst 1 timme.

Frosting:

  • Smält smöret och tillsätt sedan färskosten.
  • Häll i resterande ingredienser och blanda ihop tills du får en jämn och slät konsistens.
  • Ställ in i frysen i minst 1 timme för att lättare kunna spritsa ut den.

Anteckning

Man behöver inte trycka ut i mindre bitar.
Du kan stryka frostingen direkt på hela kakan.
Det går att utesluta flingsalt.

Nutrition

Kalorier: 257kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 3g | Fat: 15g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 58mg | Natrium: 145mg | Kalium: 102mg | Fiber: 2g | Socker: 24g | Vitamin A: 460IU | Kalcium: 19mg | Järn: 1mg