Brynt smör cookies med pistage och mjölkchoklad
Mjuka cookies bakade med brynt smör. Tillsammans med pistagenötter och mjölkchoklad blir det en ljuvligt god smakkombination!
Total tid20 minuter minuter
Måltid: cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, fika, fikadags, småkaka, småkakor
Yield: 8
- 130 g smör blir 110 g brynt smör
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 50 g pistagenötter
- 100 g mjölchoklad
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn smöret i en kastrull, häll sedan direkt över i en bunke. Låt svalna.
Rör ner farin-, strö- och vaniljsocker. Rör ner ägget.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt till en jämn deg.
Hacka pistagenötter och choklad. Rör ner nötterna och hälften av chokladen i degen.
Skopa upp åtta degbollar på en plåt. Toppa med resten av chokladen.
Grädda i 10 minuter. Kakorna ska ännu vara väldigt mjuka då du tar ut dem ur ugnen.
Runda till varje cookie med ett kakmått direkt som du tar dem ur ugnen om så önskas. Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.