Go Back
+ servings
Kakor med en spiralformad design i choklad och vanilj på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Choklad & vaniljsnurror

Spännande och roliga kakor. Lättbakad.
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid42 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Bröd & kex, Choklad, Fika, Kakor, Lättlagat, Småkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fikadags, gott till kaffet, lättbakade kakor
Yield: 15 kakor
Calories: 122kcal

Materials

Deg

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2,5 dl vetemjöl 150 g
  • 0,5 dl strösocker

Smaksättning

  • 2-3 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
  • Dela degen i 2 bitar. Smaksätt den ena degbiten med kakao och den andra med vaniljsocker.
  • Ta en bit brun och en vit degbit, ca 10 gram/styck, Rulla ut degbitarna till längder, ca 15 cm långa, Lägg en ljus och en brun längd bredvid varandra (bild 2).
  • Tvinna bitarna runt varandra och forma sedan en rulle genom att rulla ihop från sida till sida ( bild 2).
  • Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst.

Anteckning

Att ställa kakorna kallt är för att degen ska sätta sig och inte flyta ut för mycket.

Nutrition

Kalorier: 122kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 43mg | Kalium: 22mg | Fiber: 0,5g | Socker: 3g | Vitamin A: 167IU | Kalcium: 4mg | Järn: 1mg