Go Back
+ servings
Chokladkakor med en fyllning av jordnötssmör och hackade nötter på toppen.
Print
Inga röster än

Chokladcookies med jordnötssmör

Chokladcookies med krämigt jordnötssmör – knapriga, mjuka och fulla av smak. En perfekt småkaka för choklad- och nötälskare!
Förberedelser20 minuter
Active Time12 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, cookies, Fika, godsaker, Kakor, kalas, Kladdkaka, Småkakor
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: fika, gott till kaffet, kaffe med dopp
Yield: 18 st
Calories: 151kcal

Materials

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap 21 g
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl 120 g
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca. 1 dl jordnötssmör med bitar
  • Ca. 0,5 dl grovhackade jordnötter valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa smör, socker och sirap krämigt.
  • Blanda ner kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Blanda till en deg.
  • Dela degen i bitar, ca 20 gram/styck. Forma till bollar.
  • Placera bollarna på plåtarna, 9 stycken/plåt för dom flyter ut under gräddningen.
  • Gör en fördjupning i mitten av varje boll och fyll med jordnötssmör ( lättast med en spritspåsen ).
  • Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Ta ut kakorna och toppa med grovhackade jordnötter medans kakorna är varma ( valfritt ). Låt kallna på plåten.

Nutrition

Kalorier: 151kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 3g | Fat: 9g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 70mg | Kalium: 77mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 139IU | Kalcium: 12mg | Järn: 1mg