Go Back
+ servings
En tallrik med chokladsnittar som är dekorerade med pärlsocker.
Print
Inga röster än

Chokladsnittar

Klassiska chokladsnittar med pärlsocker är alltid lika gott och enkelt att baka.
Active Time30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkakor, småkakor
Yield: 40
Calories: 45kcal

Materials

  • 110 gr smör (rumsvarmt)
  • 1 dl socker
  • 2,5 msk ljus sirap
  • 150 gr vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sirapen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner det i smörblandningen.
  • Dela degen i två delar och rulla ut till två längder på ett en plåt med bakplåtspapper.
  • Platta till längderna något med fingrarna.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i ca 8-11 minuter beroende på tjocklek på längderna och ugn.
  • Skär i snittar medan de är varma. Låt kallna.

Nutrition

Kalorier: 45kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 1g | Fat: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 29mg | Kalium: 7mg | Fiber: 0,1g | Socker: 3g | Vitamin A: 75IU | Kalcium: 2mg | Järn: 0,2mg