Go Back
+ servings
Chokladsnittar med ett lager av kola och havregryn på toppen, skurna i bitar.
Print
Inga röster än

Chokladsnittar med kokostosca

En riktigt god och enkel småkaka som är både seg och knaprig! Kokostoscan rörs bara ihop av färdig dulce de leche så du behöver inte stå och koka någon kola eller så. Enklare blir det inte!
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kolasnittar
Yield: 20 st

Materials

Kakdeg:

  • 100 g smör kallt
  • 100 g strösocker drygt 1 dl
  • 40 g ljus sirap 2 msk
  • 20 g kakao 0,5 dl
  • 5 g vaniljsocker 1 tsk
  • 120 g vetemjöl 2 dl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 krm salt

Kokostosca:

  • 35 g riven kokos 1 dl
  • 100 g dulce de leche sötad kondenserad karamelliserad mjölk
  • 1 krm salt
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Arbeta ihop alla ingredienser till kakdegen i en bunke.
  • Rulla ut två rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till lite och gör en skåra i mitten.
  • Rör ihop kokos, dulce de leche och salt i en skål. Fyll kakorna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Skär kakorna direkt efter gräddning, toppa med flingsalt och låt sedan svalna.