Go Back
+ servings
En bit daimtårta med chokladglasyr, grädde och mintblad på en vit tallrik.
Print
1 av 1 röst

Daimtårta

Daimtårta bestående av mjuk mandelmarängsbotten, smörkräm och chokladganache av daimchoklad.
Active Time1 timme
Måltid: Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med godis, daim, godistårta, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 511kcal

Materials

Botten:

  • 150 gr sötmandel
  • 5 st äggvitor
  • 2 dl socker

Smörkräm:

  • 175 gr smör
  • 5 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Chokladganache:

  • 150 gr Marabou Daim mjölkchoklad
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk smör

Dekorering:

  • 1-2 st dubbledaim
  • 1,5 dl grädde

Instruktioner

Botten:

  • Mixa sötmandeln i matberedaren.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en glansig maräng, vänd ner mandeln.
  • Rita 4 rundlar på bakplåtspapper (16-18 cm i diameter) eller 3 rundlar som är 20 cm.
  • Bred ut marängen i rundlarna och grädda i ca 18-20 minuter på 175 grader.

Smörkräm:

  • Vispa ihop äggulor, grädde och socker i en kastrull. Låt sjuda (inte koka) under omrörning tills det tjocknar.
  • Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret.
  • Låt svalna och stelna lite i kylskåpet innan du brer den på bottnarna. Ställ kallt.

Chokladganache:

  • Smält försiktigt ihop grädde och choklad till en slät kräm.
  • Tillsätt en liten klick smör.
  • Låt ganachen svalna och häll den sedan över tårtan.

Dekorering:

  • Dekorera med Daim och servera tårtan med vispad grädde.

Nutrition

Kalorier: 511kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 5g | Fat: 38g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 1g | Kolesterol: 77mg | Natrium: 128mg | Kalium: 177mg | Fiber: 2g | Socker: 39g | Vitamin A: 889IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 64mg | Järn: 1mg