Go Back
+ servings
Skivad filmjölkslimpa med frukt och nötter på en skärbräda.
Print
Inga röster än

Filmjölkslimpa med frukt och nötter

Filmjölkslimpa eller bikarbonatlimpa är det perfekta valet om du snabbt vill ha nybakat bröd. Bara att röra ihop och grädda, ingen jäsning behövs. Den här limpan passar bra till påsk då den är fylld med mycket frukt och nötter, samt smaksatt med anis vilket ger en lätt laktritston till brödet.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 40 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka utan jäst, nybakat bröd
Yield: 1 limpa
Calories: 6107kcal

Materials

  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1,5 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin eller gula russin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk anis hel eller malen
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Hacka hasselnötterna grovt och skär aprikoserna i mindre bitar.
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda till en kladdig smet.
  • Klä en form med bakplåtspapper eller smörja och mjöla formen.
  • Lägg över smeten i formen och stryk utan jämn. Strö över havregryn och/eller frön.
  • Grädda i 1,5 timme. Du kan kolla med en termometer att innertemperaturen är 98 grader.
  • Plocka limpan ur formen och vira in limpan i en handduk, låt svalna.

Nutrition

Kalorier: 6107kcal | Carbohydrates: 863g | Protein: 187g | Fat: 238g | Mättat fett: 35g | Fleromättat fett: 72g | Enkelomättat fett: 111g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 60mg | Natrium: 943mg | Kalium: 8236mg | Fiber: 97g | Socker: 184g | Vitamin A: 6564IU | Vitamin C: 20mg | Kalcium: 1346mg | Järn: 58mg