Go Back
+ servings
Frasiga bakelser med vaniljkräm och socker på toppen, skurna i bitar.
Print
Inga röster än

Frasiga bakelser med vaniljkräm

Frasig smördeg ihop med fluffig vaniljkräm, bättre än så här blir det knappast
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning
Kök: Skandinaviskt
Keyword: desserter, enkelt, fika, fikadags, gofika, smördeg
Yield: 8

Materials

  • 1 förp frysta smördegsplattor
  • 4 dl vaniljkräm ej sås
  • 1 ägg
  • 1 dl mandel
  • 1 dl pärlsocker

Instruktioner

  • Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina på en plåt med bakplåtspapper i 20 minuter
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela plattorna på mitten och pensla dem med uppvispat ägg.
  • Vänd dem sedan i pärlsocker och mandel.
  • Grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter, låt svalna ordentligt.
  • Stick in en liten kniv i sidan på varje bit för att kunna komma in med spritspåsen ett par cm.
  • Fyll en spritspåse med vaniljkräm och klipp ett cm stort hål.
  • Håll smördegen i handen och stick in spritspåsen ett par cm. Fyll så du känner att den blir ordentligt mycket tyngre, men inte för mycket så att den spricker.
  • Äts med fördel samma dag.