Go Back
+ servings
Gloggpannacotta i glas med bärsås, mandlar och pepparkakor på toppen.
Print
Inga röster än

Glöggpannacotta

Glöggpannacotta passar bra som juldessert, inte så söt och mastig, dessutom enkel och snabb att göra och kan förberedas dagen innan servering.Jag har använt en god alkoholfri glögg från Åland men man kan självklart välja vilken glögg man vill och gillar bäst. 6 små glas
Total tid30 minuter
Måltid: Glutenfritt, Jul, Pannacotta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, julbakning, julgott, julig efterrätt, julrecept
Yield: 3

Materials

Glöggpannacotta:

  • 3 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 1 dl färdigblandad glögg
  • 1 kanelstång
  • 1,5 gelatin

Glöggspegel:

  • 1,5 dl färdigblandad glögg
  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 msk socker

Instruktioner

Glöggpannacotta:

  • Blötlägg gelatinet i kall vatten ca 10 minuter.
  • Koka upp grädde, socker, högg och kanelstång.
  • Blanda i det urkramade gelatinet och låt stå och dra i ca 15 minuter.
  • Ta bort kanelstången och häll upp i glas.
  • Ställ kallt några timmar tills det stelnat.

Glöggspegel:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  • Koka upp glögg och socker.
  • Blanda i gelatinet.
  • Fördela över pannacottorna när de stelnat och glöggspegelblandningen svalnat till rumstemperatur.
  • Låt stå några timmar eller över en natt.