Go Back
+ servings
En rund karusellkladdkaka dekorerad med grädde och jordgubbar på toppen.
Print
Inga röster än

Glutenfri karusellkladdkaka

En läcker kladdkaka med smörkräm är alltid en god idé! 
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, kladdkaka, tårta
Yield: 16

Materials

Kladdkaka:

  • 175 g margarin (eller smör)
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • 150 g margarin (smör)
  • 2 dl SukrinMelis (eller florsocker)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk hett vatten

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten. Dela i remsor.

Fyllning:

  • Vispa matfett, sötning och vanilj luftigt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på remsorna av kladdkaka och rulla ihop remsorna efter varandra. Gör en stor eller två mindre rullar. Dekorera med grädde, bär eller valfri topping.