Go Back
En kladdkakeboll med en gyllene fyllning av kola, täckt med hackade nötter.
Print
Inga röster än

Glutenfria och veganska kladdkakebollar

Glutenfria kladdkakebollar fyllda med krämigt jordnötssmör.
Active Time1 timme
Måltid: Fika, Godis
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bakverk, bollar, fika, kladdkaka, småkakor

Materials

Kladdkaka:

  • 175 g margarin (eller smör)
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl Suktin:1 (eller strösocker)
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg.

Fyllning:

  • Frys in jordnötssmör i små klumpar.
  • Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvaras i kylen.