Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria och veganska kladdkakebollar
Glutenfria kladdkakebollar fyllda med krämigt jordnötssmör.
Active Time
1
timme
t
Måltid:
Fika, Godis
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
bakverk, bollar, fika, kladdkaka, småkakor
Materials
Kladdkaka:
175
g
margarin
(eller smör)
1,25
dl
vatten
3,5
dl
Suktin:1
(eller strösocker)
1,5
dl
kakao
175
g
Annas basmix
Fyllning:
jordnötssmör
Instruktioner
Kladdkaka:
Smält smöret i en stor kastrull.
Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
Mixa kladdkakan till en slät deg.
Fyllning:
Frys in jordnötssmör i små klumpar.
Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvaras i kylen.