Go Back
+ servings
En skål med gnocchi, kantareller, citron och riven ost, serverad med en träsked.
Print
Inga röster än

Gnocchi med kantareller

Här är en väldigt god och enkel middag - gnocchi med bl.a. kantareller, citron, vitt vin och parmesan. Man kan självklart göra egen gnocchi, men ibland finns inte orken eller tiden och då passade det superbra att köpa dem färska i butiken. Såsen är plättlätt!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Pasta, Vegetariskt
Yield: 2 personer

Materials

  • 300 g gnocchi
  • ca. 200 g kantareller
  • Smör att steka kantarellerna i
  • 2 dl vitt vin
  • 1 citron
  • ca. 30 g smör till såsen
  • 2,5 dl parmesan riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2-3 kvist färsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Förväll kantarellerna. När det är klart tillsätter du en klick smör. Tillsätt sedan vitlöken. Fräs på någon minut.
  • Häll på vinet och låt puttra ner. Tillsätt smör och timjan. Sedan lägg i två till tre skivor citron som får gå med i såsen ett tag.
  • Tillsätt sedan parmesan. Smaka upp med salt och peppar.
  • Låt puttra en liten stund till smakerna sätter sig. Ställ åt sidan.
  • Koka gnocchin enligt anvisningarna. Häll av dem och stek dem i smör och olja så de får en fin krispig yta.
  • Lägg sedan i gnocchin i såsen och blanda runt ordentligt. Servera med ett gott glas rött.