Go Back
+ servings
Köttgryta i en panna med sås, garnerad med persilja, serverad med ris och en skål med grönsallad.
Print
Inga röster än

Grillad kyckling med curry och mango

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrätter, kyckling, vardagsmat
Yield: 5

Materials

Kyckling:

Paprikasås:

  • 1 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 3 spetspaprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 msk grönsaksfond
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • persilja finhackad

Salsa:

  • 1 𝗋𝗈̈𝖽 𝗉𝖺𝗉𝗋𝗂𝗄𝖺
  • 1 𝗀𝗋𝗈̈𝗇 𝗉𝖺𝗉𝗋𝗂𝗄𝖺
  • 1 𝖺𝗇𝖺𝗇𝖺𝗌 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
  • 1 𝗆𝖺𝗇𝗀𝗈 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
  • 1 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇 𝗋𝗈̈𝖽𝗅𝗈̈𝗄 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
  • 1 𝗋𝗈̈𝖽 𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂
  • 2 𝗆𝗌𝗄 𝗈𝗅𝗂𝗏𝗈𝗅𝗃𝖺
  • 2 𝗆𝗌𝗄 𝗅𝗂𝗆𝖾𝗃𝗎𝗂𝖼𝖾
  • 1 𝗆𝗌𝗄 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋
  • s𝖺𝗅𝗍
  • svartpeppar

Instruktioner

Kyckling:

  • Rubba kycklingfilé i curry, mangokrydda och lite olivolja.
  • Grilla kycklingen tills den har en fin yta.
  • Tranchera och lägg kycklingen i den goda paprikasåsen och låt bli klar.

Paprikasås:

  • Rensa och skiva spetspaprikan grovt. Finhacka purjolök röd chili och vitlök.
  • Fräs purjolök röd chili och vitlök i olivolja i ca 5 minuter.
  • Tillsätt paprika grönsaksfond och matlagningsgrädde. Låt koka ihop så paprikan mjuknar och såsen får en krämig konsistens.
  • Häll över såsen i en matberedaren och kör den hyfsat slät. Tillsätt en näve finhackad persilja.

Salsa:

  • 𝖲𝗄𝗂𝗏𝖺 𝖺𝗅𝗅𝖺 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 𝗂 𝗅𝗂𝗄𝖺 𝗌𝗍𝗈𝗋𝖺 𝖻𝗂𝗍𝖺𝗋 𝗍𝖺̈𝗋𝗇𝗂𝗇𝗀𝖺𝗋 𝗈𝗆 1𝗑1 𝖼𝗆. 𝖥𝗂𝗇𝗁𝖺𝖼𝗄𝖺 𝗋𝗈̈𝖽 𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂 och 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋. 𝖫𝖺̈𝗀𝗀 𝗂 𝖾𝗇 𝗌𝗄𝖺̊𝗅.
  • 𝖧𝖺̈𝗅𝗅 𝗉𝖺̊ 𝗈𝗅𝗂𝗏𝗈𝗅𝗃𝖺 och 𝗅𝗂𝗆𝖾𝗃𝗎𝗂𝖼𝖾. 𝖡𝗅𝖺𝗇𝖽𝖺 𝗏𝖺̈𝗅.
  • 𝖲𝗆𝖺𝗄𝖺 𝖺𝗏 𝗆𝖾𝖽 𝗌𝖺𝗅𝗍 och 𝗉𝖾𝗉𝗉𝖺𝗋.