Go Back
+ servings
Fyra bilder som visar tillverkning av hallon- och vaniljsnurror, inklusive deg och skivor.
Print
Inga röster än

Hallon & vaniljsnurror

Lättbakade, goda små kakor.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid42 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, småkakor
Yield: 18 kakor

Materials

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2,5 dl vetemjöl 150 g
  • 0,5 dl strösocker

Smaksättning:

  • 1 msk hallonpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda snabbt ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare.
  • Dela degen i 2 bitar. Smaksätt den ena degbiten med hallonpulver och den andra med vaniljsocker.
  • Kavla ut båda bitarna mellan baklåtspapper (lättast) till ca 3-4 mm tjock och ca 25 cm långa bitar.
  • Lägg bitarna på varandra och rulla ihop från långsidan till en rulle. Plasta in och låt vila I kyl ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Skär rullen i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll för alla ugnar gräddar olika.