Hallon & vaniljsnurror
Lättbakade, goda små kakor.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid42 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, småkakor
Yield: 18 kakor
- 100 g smör rumsvarmt
- 2,5 dl vetemjöl 150 g
- 0,5 dl strösocker
Smaksättning:
- 1 msk hallonpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
Blanda snabbt ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare.
Dela degen i 2 bitar. Smaksätt den ena degbiten med hallonpulver och den andra med vaniljsocker.
Kavla ut båda bitarna mellan baklåtspapper (lättast) till ca 3-4 mm tjock och ca 25 cm långa bitar.
Lägg bitarna på varandra och rulla ihop från långsidan till en rulle. Plasta in och låt vila I kyl ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Skär rullen i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll för alla ugnar gräddar olika.