Halloweenkladdkaka
En riktigt enkel kladdkaka till halloween är denna med nutella, marshmallows och oreospindlar. Perfekt att baka med barn och servera den med lättvispad grädde så passar den alla i familjen!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Choklad, Halloween, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: halloween
Yield: 5
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,75 dl mjöl
- 2 st ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Topping:
- nutella
- minimarshmallows
- lakritssnören
- minioreo
- choklad
- grädde
Sätt ugnen på 175 grader samt smörj en form och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret.
Blanda i alla torra ingredienser.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda ca 18-22 minuter beroende på form och ugn, den ska vara lite fast i ytterkanten men rörlig i mitten.
Låt kallna helt, gärna i kylskåp över en natt.
Topping:
Bred ett lager Nutella över kladdkakan när den kallnat helt.
Toppa med minimarshmallows.
Klipp små bitar av laktitssnören och tryck fast på sidorna på en minioreo som ben..
Smält lite choklad och limma fast ögon med det ovanpå minioreon.
Använd lite smält choklad till benen om det behövs för att de ska fastna.Servera med lättvispad grädde!