Go Back
+ servings
Julbrownies med chokladfrosting och pepparmint på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Julbrownies med chokladfrosting

Brownies toppade med en god chokladfrosting och polkagris, svårare än så behöver det inte vara för att göra något riktigt gott som passar bra till jul.Receptet på den här brownien är Roy Fares recept med några mindre ändringar i receptet.
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, brownie, Jul, julbakning, julbakverk, julgott, kladdig brownie
Yield: 8

Equipment

  • 20x20 cm form

Materials

Botten:

  • 150 gr smör
  • 250 gr socker
  • 60 g kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 60 g vetemjöl

Chokladfrosting:

  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 100 gr Färskost
  • 100 gr mjölkchoklad
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  • Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  • Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
  • Rör försiktigt ner 1 ägg i taget.
  • Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  • Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
  • Låt svalna och ställ i kyl över en natt.

Chokladfrosting:

  • Smält chokladen och låt svalna en stund.
  • Vispa smöret luftigt och tillsätt florsocker lite i taget.
  • Vispa i philadelphiaosten och sen den smälta chokladen.
  • Tillsätt eventuellt kakao.
  • Om frostingen är för lös, sätt den en liten stund i kylen innan du spritsar brownien.
  • Strö över krossade polkagrisar!