Go Back
+ servings
En person håller en bit kanelbulle blondie med en bakgrund av fler bitar i en plåt.
Print
Inga röster än

Kanelbulle-blondies

Tänkt dig kombinationen mellan en kanelbulle och kaka!! Vad kan man mer begära? Snabbt och lätt. En ljuvlig kaka som är perfekt till fikat.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Fika, Kakor, Sötsaker
Yield: 24 stycken

Materials

Ingredienser:

  • 250 gram smör
  • 3.5 dl muscovadosocker eller farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 3 tsk kanel
  • ½ dl strösocker

Glasyr:

  • ½ dl florsocker
  • ½ citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i mikron, häll ner muscovadosocker, ägg och vaniljsocker. Vänd ner det torra ingredienserna till en smet.
  • Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper.

Fyllning:

  • Blanda strösocker och kanel i en bunke. Häll blandningen över kakan och använd en kniv för att skapa virvlar över hela smeten.
  • Grädda i ugn i 20 - 25 minuter tills kakan är gyllenbrun. Ta ut och häll direkt glasyren över.

Glasyr:

  • Blanda florsocker och pressad citronsaft i ett glas. Konsistensen ska vara lös.