Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten
Får jag bjuda dig på en karamelliserad äpplecheesecake på kolabotten.
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Äppel, Bakning, Bakverk & kakor, Cheesecake, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker
Kök:
Amerikanskt
Keyword:
Äppel, äppelkaka, äppelrecept, cheesecake
Yield:
12
Materials
Kolabotten:
150
g
smör
1.25
dl
strösocker
3
msk
ljus sirap
2
tsk
vaniljsocker
1.5
tsk
bakpulver
0.5
tsk
salt
4
dl
vetemjöl
Cheesecakefyllning:
3
äpplen
stora
600
gram
philiadelphia
2
dl
strösocker
2
msk
maizena
1
msk
vaniljsocker
½
dl
vispgrädde
4
ägg
1
msk
kanel
3
msk
råsocker
25
gram
smör
Topping:
strösocker
+ brännare
ev.
äppelchips
Instruktioner
Kolabotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker krämigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda i det i smörblandningen.
Tryck ut degen i en springform på 24 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Cheesecakefyllning:
Skala och skär äpplena i mindre tärningar. Stek dem mjuka i smör med kanel och råsocker.
Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt grädden och blanda sedan försiktigt i ett ägg i taget.
Häll de stekta äpplena på kolabotten och toppa med cheesecakefyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av ugnen och grädda ytterligare 30 minuter.
Låt cheesecaken svalna och ställ sedan i kylen i några timmar innan serveringen så den sätter sig ordentligt.
Topping:
Vid servering så strör du över strösocker och bränner försiktigt med en brännare så sockret karamelliseras. Dekorera ev med äppelchips.
Servera äpplecheesecaken med lättvispad grädde,