Go Back
+ servings
Karamelliserad äpplecheesecake med en gyllene yta och dekoration av torkade äppelskivor.
Print
Inga röster än

Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten

Får jag bjuda dig på en karamelliserad äpplecheesecake på kolabotten.
Total tid1 timme
Måltid: Äppel, Bakning, Bakverk & kakor, Cheesecake, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker
Kök: Amerikanskt
Keyword: Äppel, äppelkaka, äppelrecept, cheesecake
Yield: 12

Materials

Kolabotten:

  • 150 g smör
  • 1.25 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:

  • 3 äpplen stora
  • 600 gram philiadelphia
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 msk kanel
  • 3 msk råsocker
  • 25 gram smör

Topping:

  • strösocker + brännare
  • ev. äppelchips

Instruktioner

Kolabotten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker krämigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda i det i smörblandningen.
  • Tryck ut degen i en springform på 24 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Cheesecakefyllning:

  • Skala och skär äpplena i mindre tärningar. Stek dem mjuka i smör med kanel och råsocker.
  • Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt grädden och blanda sedan försiktigt i ett ägg i taget.
  • Häll de stekta äpplena på kolabotten och toppa med cheesecakefyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av ugnen och grädda ytterligare 30 minuter.
  • Låt cheesecaken svalna och ställ sedan i kylen i några timmar innan serveringen så den sätter sig ordentligt.

Topping:

  • Vid servering så strör du över strösocker och bränner försiktigt med en brännare så sockret karamelliseras. Dekorera ev med äppelchips.
  • Servera äpplecheesecaken med lättvispad grädde,