Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kikärtssoppa
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Soppa, Vegetariskt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
kikärter, lättlagad soppa, lättlagad vardagsmat, vardagsmat, vego
Yield:
4
Materials
50
g
smör
2
st
gul lök
finhackade
4
st
vitlöksklyftor
finhackade
1
dl
färsk ingefära
finhackad
1
msk
garam masala
2
tsk
spiskummin
2
tsk
paprikapulver
1
tsk
torkad koriander
eller persilja
1
tsk
gurkmeja
2
msk
paprikapuré
800
g
kikärtor
3
st
gröna paprikor
i munsbitar
4
st
potatis
i munsbitar
2
st
morötter
i munsbitar
2
dl
fryst spenat
hackad
400
g
kokosmjölk
1
liter
vatten
3
st
grönsaksbuljongtärningar
matlagningsgrädde
citronsaft
1
dl
färsk koriander
eller persilja, finhackad
salt
svartpeppar
vitpeppar
Instruktioner
Fräs den gula löken i smöret i minst 5-10 minuter. Tillsätt vitlök och ingefära, låt bli mjukt.
Tillsätt de torra kryddorna, låt fräsa någon minut.
Häll i paprikapuré och fräs ytterligare någon minut.
Vänd ner kikärtor, potatis och grönsaker. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärningarna. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med matlagningsgrädde om den känns för tjock.
Vänd ner persilja/koriander och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera med bröd och rostade kikärtor.
Rostade kikärtor:
Blanda kikärtor med olivolja, salt samt peppar och sprid it på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta kikärtorna i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter.