Go Back
+ servings
En skål med kycklingfilé i currysås, serverad med ris och en fruktsallad.
Print
Inga röster än

Kikärtssoppa

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Soppa, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kikärter, lättlagad soppa, lättlagad vardagsmat, vardagsmat, vego
Yield: 4

Materials

  • 50 g smör
  • 2 st gul lök finhackade
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl färsk ingefära finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad koriander eller persilja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk paprikapuré
  • 800 g kikärtor
  • 3 st gröna paprikor i munsbitar
  • 4 st potatis i munsbitar
  • 2 st morötter i munsbitar
  • 2 dl fryst spenat hackad
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 3 st grönsaksbuljongtärningar
  • matlagningsgrädde
  • citronsaft
  • 1 dl färsk koriander eller persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Fräs den gula löken i smöret i minst 5-10 minuter. Tillsätt vitlök och ingefära, låt bli mjukt.
  • Tillsätt de torra kryddorna, låt fräsa någon minut.
  • Häll i paprikapuré och fräs ytterligare någon minut.
  • Vänd ner kikärtor, potatis och grönsaker. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärningarna. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
  • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med matlagningsgrädde om den känns för tjock.
  • Vänd ner persilja/koriander och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera med bröd och rostade kikärtor.

Rostade kikärtor:

  • Blanda kikärtor med olivolja, salt samt peppar och sprid it på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta kikärtorna i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter.