Kindermoussetårta
Chokladmoussetårta med smak av Kinder, den här tårtan är så god!
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, godistårta, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 659kcal
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Chokladsås:
- 1 dl grädde
- 0,5 dl mörk sirap
- 2 msk socker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 2 st Kinder Bueno (à 86 g)
Chokladmousse:
- 150 gr Fazer mjölkchoklad
- 125 gr mascarponeost
- 1 dl grädde
- 125 gr Flora vaniljvisp
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
Vit chokladmousse:
- 150 gr vitchoklad
- 125 gr mascarponeost
- 1 dl grädde
- 125 gr Flora vaniljvisp
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
Botten:
Smält smöret.
Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist i äggen.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.
Placera sedan botten i en springform klädd med tårtplast som går upp över kanten.
Chokladmousse:
Ta fram grädden, Flora vanilj och mascarponeosten så de inte är kylskåpskalla.
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull.
Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
Rör ihop mascarponeost, kakao, vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
Vänd ner gräddblandningen.
Häll moussen över botten, ställ kallt och låt stelna till lite innan du häller över den vita chokladmoussen.
Vit chokladmousse:
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull. Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
Rör ihop mascarponeost, florsocker , vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
Vänd ner gräddblandningen.
Häll över mjölkchokladmoussen.
Ställ kallt minst 5 timmar. Går bra att frysa, låt tina långsamt i kyl.
Kalorier: 659kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 8g | Fat: 44g | Mättat fett: 27g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 122mg | Natrium: 175mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 46g | Vitamin A: 1155IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 122mg | Järn: 3mg