Go Back
+ servings
En bit av en tårta med tre lager av choklad och grädde, dekorerad med chokladbitar och små godisar.
Print
Inga röster än

Kindermoussetårta

Chokladmoussetårta med smak av Kinder, den här tårtan är så god!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, godistårta, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 659kcal

Equipment

  • 1 form, 18 cm i diameter

Materials

Botten:

  • 125 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt

Chokladsås:

  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 2 st Kinder Bueno (à 86 g)

Chokladmousse:

  • 150 gr Fazer mjölkchoklad
  • 125 gr mascarponeost
  • 1 dl grädde
  • 125 gr Flora vaniljvisp
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st gelatinblad

Vit chokladmousse:

  • 150 gr vitchoklad
  • 125 gr mascarponeost
  • 1 dl grädde
  • 125 gr Flora vaniljvisp
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st gelatinblad

Instruktioner

Botten:

  • Smält smöret.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist i äggen.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.
  • Placera sedan botten i en springform klädd med tårtplast som går upp över kanten.

Chokladsås:

  • Koka alla ingredienser tills det tjocknar, ca 8 minuter. Låt svalna helt.

Fyllning:

  • Dela Kinder Bueno i mindre bitar och lägg över botten.
  • Ringla sedan chokladsåsen över. Spara lite till ev garnering.

Chokladmousse:

  • Ta fram grädden, Flora vanilj och mascarponeosten så de inte är kylskåpskalla.
  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull.
  • Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
  • Rör ihop mascarponeost, kakao, vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
  • Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
  • Vänd ner gräddblandningen.
  • Häll moussen över botten, ställ kallt och låt stelna till lite innan du häller över den vita chokladmoussen.

Vit chokladmousse:

  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull. Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
  • Rör ihop mascarponeost, florsocker , vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
  • Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
  • Vänd ner gräddblandningen.
  • Häll över mjölkchokladmoussen.
  • Ställ kallt minst 5 timmar. Går bra att frysa, låt tina långsamt i kyl.

Servering:

  • Garnera med Kinderchoklad i olika former!

Nutrition

Kalorier: 659kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 8g | Fat: 44g | Mättat fett: 27g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 122mg | Natrium: 175mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 46g | Vitamin A: 1155IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 122mg | Järn: 3mg