Go Back
+ servings
Kinesisk krispig kyckling serverad med ris, sås, grönsaker och kimchi.
Print
Inga röster än

Kinesisk krispig kyckling med en lite hetare Sweet Chili Sauce

Min supergoda variant på kyckling i sötsur sås som serverades som huvudrätt på en tillställning nyligen.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, kyckling, kycklingmiddag, laga mat med kyckling
Yield: 4

Materials

Kyckling:

  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 2 ägg uppvispade
  • 3 msk majsstärkelse
  • 10 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • olja att steka/fritera i

Sås:

  • 1 msk sesamolja
  • 3-4 klyftor vitlök finhackade
  • 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 2-4 msk sweet chili sauce efter smak
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk brunt farinsocker
  • ”Five Spice”-krydda
  • 4 msk japansk soja

Instruktioner

Kyckling:

  • Mät upp ägg, majsstärkelse och vetemjöl i en vars en skål.
  • Blanda ner kryddorna i vetemjölet.
  • Dela kycklingen i munsbitar och blanda i först majsstärkelse, sedan äggen och sist mjölet.
  • Stek på hög värme i oljan 6-7 minuter. Vänd 3-4 gånger.

Sås:

  • Blanda alla såsingredienserna i en wok. Blanda och rör på ganska hög värme tills det reducerats till två tredjedelar. Ta bort från värmen och lägg i kycklingen och låt den gosa med några minuter.

Servering:

  • Lägg upp kycklingen och ringla över mer sås. Strö gärna över lite salladslök och sesamfrön för syns skull.
  • Servera med ris.