Kinesisk krispig kyckling med en lite hetare Sweet Chili Sauce
Min supergoda variant på kyckling i sötsur sås som serverades som huvudrätt på en tillställning nyligen.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, kyckling, kycklingmiddag, laga mat med kyckling
Yield: 4
Kyckling:
- 3 kycklingbröstfiléer
- 2 ägg uppvispade
- 3 msk majsstärkelse
- 10 msk vetemjöl
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 msk paprikapulver
- olja att steka/fritera i
Sås:
- 1 msk sesamolja
- 3-4 klyftor vitlök finhackade
- 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 2 msk honung
- 2-4 msk sweet chili sauce efter smak
- 3 msk ketchup
- 2 msk brunt farinsocker
- ”Five Spice”-krydda
- 4 msk japansk soja
Kyckling:
Mät upp ägg, majsstärkelse och vetemjöl i en vars en skål.
Blanda ner kryddorna i vetemjölet.
Dela kycklingen i munsbitar och blanda i först majsstärkelse, sedan äggen och sist mjölet.
Stek på hög värme i oljan 6-7 minuter. Vänd 3-4 gånger.